jESC: Deltagarlista troligtvis i juli

De senaste åren har det varit i juli som EBU presenterat antalet tävlande i Junior Eurovision.

Både förra året och 2018 blev den officiella deltagarlistan framlagd mitt i högsommaren. Även om det finns en del som talar för att det blir så igen, ska man inte bli förvånad om det dröjer längre.

2015-2017 var det nämligen mellan augusti och oktober som deltagarlistan presenterades. Skulle det bli något liknande i år kan det förklaras av att tv-bolagen behöver ha längre betänketid, orsaken är förstås pandemin.

En kartläggning som sajterna Eurovoix.com och ESCxtra.com gjort visar att flera länder fortfarande tvekar.

Ansvariga vid Nordmakedonska MKRTV uppger att man ännu inte fattat något beslut om deltagande 2020. Där inväntar man också fler instruktioner från EBU.

Kazakstan, som kom tvåa i senaste jESC, har heller inte bestämt sig. "Vi kan inte ge något klart besked beträffande medverkan", låter det från tv-kanalen Khabar Agency.

Vi vet sedan tidigare att årets Junior ESC hålls den 29 november i en tv-studio i Warszawa med minimal eller ingen publik alls. Anledningen är de restriktioner som gäller på grund av coronaviruset. Hittills har tv-bolag från nio länder sagt att de tänker delta i jESC 2020. Förra året var det 19.

Läs också;

Läs mer på vår temasida;

Kommentarer