Tyskland: Ännu ett internvalt bidrag

Ben Dolic som fick årets ESC-biljett är inte garanterad en ny till kommande tävling.

En förnyad internvald process har tysk tv bestämt sig för. På det sättet ska artist och låt till 2021 vaskas fram, uppger sajten ESC Kompakt ➭

Ett liknande koncept användes i år och då föll valet på 22-årige Ben Dolic. Han hade tidigare medverkat i talangtävlingen "The Voice of Germany". Låten Violent Thing gick bra i de flesta av vårens omröstningar. På den ultimata listan - topp 41 kom bidaget på 7:e plats.

Ben Dolic får dock inte med automatik representera Tyskland i nästa års ESC. TV-bolaget NDR har istället valt att börja om på ny kula för att kombinera rätt artist med rätt låt en plats. Även om detta görs utan tv-sänd uttagning kommer presentationen av det valda bidraget ske i en specialutgåva av "Unser Lied für Rotterdam".

Violent Thing skrevs av Ben Dolic och Borislav Milanov. De har bestämt sig för att skicka in en ny låt till den jury som fattar beslut om vad Tyskland skickar till Rotterdam 2021.

Kommentarer

  1. Kim Thomassen Jeg bryder mig ikke om Tyskland igen næste år vælger intern, havde håbet på en stor national finale, eller er sandheden at ARD/NDR hellere vil bruge tid samt en masse Euro på de store schlager-show med Florian Siberreisen som vært på ARD, i samarbejder med ORF, der sendes flere gange om året med masser af god musik af højt kvalitet, Siberreisen er en del af gruppen Klubbb3. Her i det nordjyske er det muligt at se 6 tyske kanaler. ARD, ZDF, NDR, RTL, SAT1 og SAT3. jeg se en del af schlagershow, der sendes lørdag aften imellem kl 20.15-23.45. Et stort land som Tyskland burde satse langt mere på ESC, men en national finale med kvalitet, det har jo knibet med i mange år. taget i betragning af man automatik er med i finalen hver år, det har man jo betalt sig til.

    Den tyske schlager-boygruppe Feuerhetz har deltaget flere gange i showet, (Dominique Bircan Baltas, Martijn „Matt“ Stoffers, Karsten Walter, Sebastian Wurth, dem vil jeg gerne se i ESC for Tyskland. Landet har kvaliteten til at udfordre Sverige i ESC, hvis man satse 100 pct hver år.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar