OM OSS

ESCsverige på alla digitala plattformar

Det går att kontakta oss på olika sätt

 ✪ skicka mail till escsweden@gmail.com

 ✪ sänd ett direktmeddelande på → twitter

 ✪ skriv nåt på → facebook

 ✪ använd kommentatorsfältet till en artikel

 Tipsa, föreslå förändringar eller kom med synpunkter!


Bakgrund - berättelsen så här långt

Bildcollaget som du hittar längre ner på den här sidan visar hur våra förstasidor har sett ut genom åren.

Visst, det förekom en tjuvstart redan hösten 2002, men det var med adressen Escsweden.just.nu  som skapades 2003 sajten kom igång på allvar.

Det stora genombrottet kom året efter med Escsweden.com och den adressen varade till 2012. Under den tiden utökade vi 2007 med Escsweden.webblogg.se 🔗 (arkiverad) samt med → Twitter år 2009. På → Facebook finns vi också sedan 2017. Men med FB vet vi inte riktigt vad vi ska göra, sidan uppdateras bara sporadiskt.

Med Göteborg som bas
Sedan september 2012 finns nu allt samlat här på « Escsverige.blogspot.com »
Som mest har fyra personer varit sysselsatta med att ge er senaste nytt om Melodifestivalen, ESC och Junior. Nu är vi två som trots resor lite här och var fortfarande utgår från Göteborg.

ESCsverige som vi för enkelhetens skull kallar oss är i första hand en webbplats som förmedlar nyheter om allt som har med ESC, MF, Junior ESC och andra länders nationella uttagningar att göra. En nyhetssajt alltså. Här förekommer sällan rena artistporträtt eller artiklar om andra musikaliska evenemang - allt måste ha en ganska tydlig koppling till MF eller ESC.

Tipsa gärna!
Vill du kontakta oss är alternativen många, skicka mail till escsweden@gmail.com, sänd ett direktmeddelande på Twitter, Facebook eller använd kommentatorsfältet till en artikel. Föreslå förändringar eller kom med synpunkter! Vi tar mer än gärna emot tips!

Så var det det där med hur sajten och senare bloggen har sett ut under alla år. Design och layout har skiftat. Allt i syfte att få en bätre och mer användarvänlig webbplats.
Bildremsan visar hur förstasidornas utseende varierat. Här följer exempel från 2004 fram till i dag: 
Radikal gul design. Så fick det bli hösten 2012
 efter en lång tid av mestadels blått och mörkt. Lodrätt sid-länkning gjorde comeback...


Ett fyrverkeri av färger tog vid och året var 2013. Fler funktioner tillfördes.

Allt medan bloggen, först med adressen Escsverige.blogspot.se och senare Escsverige.blogspot.com, befäste sin roll som arvtagare till ESCsweden.com...Horisontell sid-länkning var åter tillbaka och är här för att stanna tillsvidare åtminstone. Bloggen blev nu bubbelblå.

Färgnyansen pågick i 2½ år, från sommaren 2014 till hösten 2016...
Därefter följde lätt rökig purple eller violett alternativt lila om ni hellre vill. Förutom det ett något bredare format och tydligare rubriksättning än vad som hade varit fallet tidigare.

Designen varade till en kort bit in på 2018...

Då det återigen var dags för förnyelse. En klar och ljus ton med större fokus på bilder och ännu bredare format tog över i januari 2018.

En rejäl omkastning beträffande utseendet tog vid, en av de större sedan övergången till blogg 2012. Det var tal om en storsatsning helt enkelt.

Med bara mindre justeringar var det detta som gällde i två år, och gör i viss mån ännu...


När vi 6 januari 2020 valde att ändra mer märkbart var det för att få till en snyggare design, mer levande bakgrund och mindre vitt.

Grundstrukturen är dock densamma, om än färgrikare. En struktur vi är så nöjda med, och har visat sig så framgångsrik sett till antalet besökare, att det nog kommer att dröja innan bloggen genomgår nästa riktigt stora omvandling.

januari, 2020
© ESCsverige.blogspot.com
Follow my blog with Bloglovin

Kommentarer