"YOU" MED ROBIN STJERNBERG

You med Robin Stjernberg har vunnit årets Melodifestival. Han var de europeiska jurygruppernas favorit men inte svenska folkets etta, det var Yohio. 

Med 166 poäng segrade Robin, på andra plats hamnade Yohio med 133 poäng. Efter att de europeiska jurygrupperna sagt sitt var You med Robin Stjernberg i ledning med 91 poäng, på andra plats Ulrik Munther med 82 poäng. De höga poängen gick överallt, väldig spretig röstning. Svenska folket hade Robin som tvåa men eftersom Yohio inte belönades tillräckligt mycket av Europa räckte hans poäng inte till för att manövrera bort Robin. Han var trots allt Europas och inte svenska folkets etta, nog så viktigt eftersom det är just européerna som röstar fram ESC-vinnaren. Grattis Robin Stjernberg som blev unik, aldrig förr har ett bidrag som kommit från Andra Chansen vunnit Melodifestivalen!

Hela resultatet

1. You Robin Stjernberg: 166 poäng
2. Heartbreak hotel YOHIO: 133 poäng
3. Tell the world I'm here Ulrik Munther: 126 poäng
4. Begging Anton Ewald: 108 poäng
5. Only the dead fish follow the stream Louise Hoffsten: 85 poäng
6. Copacabanana Sean Banan: 78 poäng
7. Bed on fire Ralf Gyllenhammar: 73 poäng
8. Skyline David Lindgren: 69 poäng
9. Falling State of Drama: 68 poäng
10. En riktig jävla schlager Ravaillacz: 40 poäng


Kommentarer

  1. Skandal...

    SvaraRadera
  2. Jag tor att Robin går långt ESC med vinner inte med tor att kom tre

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas han kommer riktigt LÅNGT NERE på resultatlistan...

      Radera
    2. Måste ha känts bra att få skriva så eller???

      Radera
  3. Robin var Europas etta, kan ju inte gå helt dåligt i ESC då. Yohio hade Europa näst sist, hade kunnat bli en dålig affär för Sverige i ESC om svenska folket hade sett till att han vunnit!

    // frederik

    SvaraRadera
  4. Varför är jag inte förvånad?! Alla ville förstås att det skulle bli Sean Banan, Robins låt är kanske inte sådär jätte orginell men den har tillhört en av de EXTREMT fFÅ, bättre låtarna i årets tävling. Den bästa åkte ut förra veckan; "Hello Goodbye" med Erik Segerstedt & Tone Damli. DET-ÄR-SKAN-DAL GOTT FOLK!!!

    Tycker Robin är en perfekt representant för Sverige, men jag ska erkänna att det hade varit bättre med YOHIO eller State Of Drama! Men, huvudsaken var att det blev en av mina topp 5 och att det samtidigt var otippat!

    Grattis för segern Robin, lycka till, hoppas på en fortsatt karriär även efter detta :)

    / Schlager-Martin (killen som väljer musiken FÖRE glitter och glamour)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Robin förtjänade inte att vinna. Han kan inte ens ta de rätta tonerna, i låten som han har skrivit själv. En riktigt okarismatisk sångare. Jag gillar inte låten heller; den är tjatig och fånig. Att behöva se honom representera Sverige på hemmaplan, är rent av pinsamt... YOHIO var mycket bättre, och borde ha vunnit. (Men detta är dock endast min personliga åsikt.)

      Radera
    2. Behåll den för dig själv då....

      Radera
  5. Helt rätt låt som vann enligt mig! :)
    Om Yohio hade vunnit hade han blivit en ny "The Ark" eller "Anna Bergendahl" så det var bara positivt för Yohio att komma tvåa! :)

    På tala om något helt annat! Är det någon som vet när de exakta röstningsresultaten släppps? :)

    SvaraRadera
  6. Haha du som skriver att Robin är okarismatisk och inte kan ta tonerna !!Du måste vara helt tondöv och dessutom helt utan känslor.MAn behöver inte gilla all musik men påstå inte att han inte kan sjunga då är du redigt ute och cyklar.Vad gäller Yohio var han tyvärr alldeles för blek och han sjung surt om någon...platt låt och nej ingen höjdare.

    SvaraRadera
  7. Alla behöver ju inte gilla samma men jag kan faktiskt inte förstå varför vissa här önskar att han kommer sist och att det går dåligt.Varför inte önska honom lycka till eller tar det emot för såna små ynkliga människor som er???Tur ni kan vara anonyma era små krakar.Jag gillade inte Yohio men hade han varit vinnaren hade jag önskat honom lycka till och hejat på honom i Eurovision.Usch så många pinsamma små krakar det finns

    SvaraRadera

Skicka en kommentar