11 länder röstar i MF-finalen

Friends Arena - där allt avgörs på lördag!
Precis som varit fallet de senaste åren kommer internationella jurygrupper att få säga sitt i Melodifestival-finalen. Hittills har de varit ganska överens med de svenska tv-tittarna.

Det gällde såväl Loreen i fjol och Eric Saade 2011. Nu är det klart vilka länder som får rösta på lördag, nämligen; Cypern, Frankrike, Island, Israel, Italien, Kroatien, Malta, Spanien, Storbritannien, Tyskland och Ukraina. Nya är Island, Israel och Spanien, övriga länder har varit med och röstat i MF-finalerna de två tidigare åren.

Kommentarer

  1. Tycker mer om så som det var förut. Jurygrupper från olika städer istället för internationella jurygupper. Det är ändå vi som ska välja vår låt, inte de andra 11 länderna :p

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är väldigt bra att Internationella Jurygrupper har införts, annars finns det en stor risk att en "Anna Bergendahl" vinner igen!
    Dock kan jag tycka att det varje år är väldigt få balkan-länder med i Juryn!

    SvaraRadera
    Svar
    1. tycker också det är bra med dom europeiska jurygrupperna. tror det ger oss större chans att lyckas i esc. Bosnien var med i juryn förra året och dom kanske kunde varit med i juryn igen men nu är dom ju inte ens med i esc längre!

      //frederik

      Radera
  3. Fortsätt med internationella jurygrupper. De har tidigare givit en bra fingervisning om vad övriga Europa senare tyckt i ESC. Och de är speciellt välkomna i år, när tittarna generellt röstat med bakdelen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. det der med europa jury er fusk från sverige.

      Radera
    2. Sverige är långt ifrån ensamma att använda en utländsk jury i sin nationella uttagning.

      Radera

Skicka en kommentar