Förändringar in i det sista

Vi passar på att uppdatera lite nu när säsongen för de nationella finalerna avslutats. Bulgariska duon Elitsa & Stojan har ju bytt låt, från Kismet till Samo Shampioni. Den exakta orsaken till bytet är oklart.

Makedonska duon Esma & Lozano övergav Imperija för Pred da se razdeni. Den nya låten presenterades i veckan, och är nästan, men bara nästan, lika bra som sin föregångare. Se även ESCswedens/sveriges artikel Makedonien byter låt från 8 mars. Här är det nya bidraget:


Schweiziska Frälsningarmén, Heilsarmee, fick ju inte heta just så, deras nya namn är Takasa. Låten You and me är dock densamma. Om det nu blir så att Marco Mengoni tar med sig L'essenziale, som han deltog i Sanremo-festivalen med, till ESC i Malmö så har ni låten här. Men det finns en del som talar för att det blir något annat han representerar Italien med, en låt från hans kommande album. Definitivt besked 18 mars!


Kommentarer

  1. Inte för att vara en riktigt tråkig person som ska rätta och kommentera allt, men det är inte alls oklart varför Bulgarien bytte låt. Det handlade om, för att citera esctoday, "copyright issues". En av upphovsmännen blev inte konsulterad gällande de sista (och uppenbarligen vitala) ändringarna av låten, och därav godkände han dem inte. Låten kunde då inte användas, och för att undvika ytterligare strul bytte man till "Samo shampioni".
    Esctoday skrev ett väldigt bra och informativt inlägg om detta, utifall någon vill läsa mer:
    http://www.esctoday.com/48184/bulgaria-kismet-was-replaced-due-to-copyright-reasons/

    SvaraRadera
    Svar
    1. tror jag inte ett skit på och vet du om en sak? det finns nåt som heter EFTERHANDSKONSTRUKTION!

      //frederik

      Radera
    2. Huruvida det faktiskt är sant eller inte har jag ingen aning om, och det tänker jag inte ta ställning till heller. Esctoday är pålitliga och de har sina källor, fast det ena behöver inte ha med det andra att göra i vilket fall. Låten är utbytt och inget kommer att ändra på det; det är ett rent faktum.

      Ett annat faktum är dock att Jonatan Tesei, som är denna tidigare nämnda upphovsman, har varit missnöjd med hur uttagningen samt hela produktionen i Bulgarien sköts. Det finns ett flertal källor på det, som kommer direkt från honom själv. Han har sina rättigheter som upphovsman, och att upphovsmän kan vara missnöjda med hur deras arbete används eller framställs, det är ingen nyhet. Med andra ord: det finns trovärdiga belägg, fast det behöver inte vara sant för det.

      Jag är inte missnöjd med hur escsweden/sverige sköter denna sajt. Fast det betyder inte att jag inte kan påpeka och/eller presentera utebliven information.

      Radera
  2. Sen har det nu också bekräftats att Italien kommer tävla med L'Essenziale

    SvaraRadera

Skicka en kommentar