5 mars 2004 - Exakt 15 år av äventyr online

I dag är en märkesdag. Det har gått precis 15 år sedan vi sjösatte escsweden.com som blev den riktiga starten för bevakning och rapportering av Melodifestival, Eurovision, Junior, nationella uttagningar och annat. Jubileumsdagar måste förstås uppmärksammas särskilt.

Även om vi tjuvstartade hösten 2002 var det inte förrän den 5 mars 2004 den seriösa och kontinuerliga satsningen kom igång. Det skedde i och med lanseringen av webbadressen escsweden.com. Den varade i åtta år innan vi bytte till nuvarande escsverige.blogspot.com.

Det tidigaste vi hittar av sajtens utseende är ett ljusgult tema som gällde från mars 2004. Det var lite spartanskt till att börja med. Inte så mycket bildmaterial och oftast korta sammanfattande nyhetstexter. YouTube till exempel fanns inte ens för 15 år sedan.

Alltid månat om fakta
Statistiken och faktan har vi alltid månat om. Den har haft ett framträdande roll sedan starten. Inte minst har sifferstatistiken och allt historiskt byggts ut med åren.

Ny teknik har gjort det möjligt att tillföra mer multimedia och hela tiden utveckla webbplatsen till det bättre för alla besökare.

Ibland behöver man stanna upp och tänka efter. Det var ett bra tillfälle att göra det på 15-årsdagen i dag. Nu blir det till att fira lite extra innan vi fortsätter många år till.
Mer Om oss 

Vi har varit duktiga på att förnya oss och lägga till nya smarta funktioner genom åren. Det gula temat hade förbytts till ett ljusblått redan 2005, året efter lanseringen.
 

Kommentarer

 1. hip hip hurray alla gånger!!

  /frederik

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för hurrarop här, på mail och sms!

  ★★★★★

  SvaraRadera
 3. http://3.bp.blogspot.com/-DMhJF6EH_1o/U-Y11B2zodI/AAAAAAAALi0/fwNnNQA-OqA/s1600/congratulations.png

  SvaraRadera
 4. ��

  There You Go, Darling ✌

  SvaraRadera

Skicka en kommentar