Största hitlistsuccén för schweizisk ESC-låt på 12 år

Årets bidrag från Schweiz valdes internt på initiativ av tv-bolaget SRF. Och något är på gång. Låten är redan populär och inte bara i hemlandet. She Got Me är en av spelbolagens lågoddsare att vinna ESC, ungefär i nivå med John Lundvik och ryske Sergej Lazarev.

Schweiziska ESC-låtar brukar inte göra så mycket väsen ifrån sig på hitlistorna hemmavid. Luca Hännis bidrag är dock ett undantag. Den har kommit in som nykomling på 11:e plats av 100 på singellistan hos Hitparade.ch ⇨

Så högt har inte landets Eurovision-representant placerat sig på tolv år. Det var inför ESC 2007 i Helsingfors som Vampires Are Alive med DJ Bobo låg 6:a som högst på hitlistan. Ändå gick den inte till final utan hamnade på 34:e plats av 42 vilket var överraskande. Många räknade den som en given finalist. Det gör många också i år beträffande She Got Me med Luca Hänni.

Precis som John Lundvik deltar han i första halvan av semifinal 2 i Tel Aviv.

Annars har Schweiz inte varit bortskämt med finalplatser. Senast de tog sig ur en semifinal var för fem år sedan i Köpenhamn 2014. Fjolårets tävling resulterade i 32:a plats av 43.


Kommentarer