20:00-22:00: Melodifestivalen 2019 - Final

Nu kör vi! 2019 års Melodifestivalvinnare ska väljas tillika Sveriges 59:e bidrag i Eurovision Song Contest. Efter sex veckor är vi framme vid målet, finalen i Friends Arena i Solna utanför Stockholm.

En fullmatad tvåtimmars-show av högklassiskt snitt kan du se fram emot, och det oavsett om du är på plats i arenan eller kollar på tv, dator, padda, mobil eller lyssnar på radio.

Det var länge sedan Mellofinalen hade en så tydlig förhandsfavorit som ikväll är fallet med John Lundvik och hans Too Late For Love. I ledning hos spelbolagen och diverse olika omröstningar. Han vann också den publikundersökning som gjordes i samband med fredagens genrep.

Startordningen som SVT har satt samman. Jon Henrik inleder och Arvingarna avslutar.

12 tog sig till finalen i följande ordning. Mer på specialsidan: Mello
Final
Lördag 9 mars
20:00-22:00

SVT1, SVT24, SR P4
SVTPlay.se, svt24play.se (teckenspråk), sr.se

Friends Arena
Stockholm

🔺 Hello
Mohombi (direktfinalist från del 1, Göteborg)   

🔺 Not With Me
Wiktoria (direktfinalist från del 1, Göteborg)

🔺 I Do Me
Malou Prytz (direktfinalist från del 2, Malmö)

🔺 Hold You
Hanna Ferm & Liamoo (direktfinalist från del 2, Malmö)

🔺 Victorious
Lina Hedlund (direktfinalist från del 3, Leksand)

🔺 Norrsken (Goeksegh)
Jon Henrik Fjällgren (direktfinalist från del 3, Leksand)
🔺 Too Late For Love
John Lundvik (direktfinalist från del 4, Lidköping)

🔺 On My Own
Bishara (direktfinalist från del 4, Lidköping)

🔺 Ashes To Ashes
Anna Bergendahl (finalist från Andra chansen, Nyköping)

🔺 Torn
Lisa Ajax (finalist från Andra chansen, Nyköping)

🔺 Chasing Rivers
Nano (finalist från Andra chansen, Nyköping)

🔺 I Do
Arvingarna (finalist från Andra chansen, Nyköping)


Röstningen
Strax före klockan 21:30 ikväll inleds poänggivningen. Åtta utländska jurygrupper ska säga sitt. Först ut är juryn från Portugal, därefter följer Österrike, Australien, Cypern, Frankrike, Finland, Storbritannien och till sist Israel. Vid 21:50-tiden återupptas röstningen. Då är det tänkt att en av programledarna, Kodjo, myntar det klassiska uttrycket "Vi har ett resultat!"

Resultatet från hur svenska folket har röstat redovisas och dessa poäng läggs till de redan befintliga summorna som de internationella juryerna levererat. Har tittarna och jurygrupperna samma vinnare?

Här   laddar du ner appen
Nytt för i år är att det inte går att rösta genom att skicka sms. Endast den speciellt framtagna hjärtappen för mobil och surfplatta (både android och Iphone) samt telefonsamtal med specifika nummer för respekive bidrag fungerar.

Enligt SVT:s körschema har vi klart med en vinnare klockan 21:53. Strax efteråt överlämnar 2018 års Melloetta Benjamin Ingrosso festivalens förstapris"Sångfågeln"  till sin nya rättmätiga ägare.

Diva mot diva
Mellanakten - eller pausunderhållningen - bjuder oss två ESC-mästarinnor. Det är 1998 och 1999 års vinnare Dana International från Israel och vår egen Charlotte Perrelli som uppträder tillsammans.

De gör ett nummer ihop kallat "Diva to Diva". För faktum är ju att när Eurovision senast hölls i Israel för 20 år sedan så var det Sverige som vann!

Läs också:  Finalens maxade underhållning - diva mot diva

Fler "bra-att-ha-uppgifter" om Melodifestivalens final publicerar vi ikväll.

Kommentarer