Fanklubbarna röstar: Nederländerna får första tolvan

Från i dag och en månad framåt ska medlemmar i ett 40-tal fanklubbar tillhörande nätverket OGAE rösta på 2019 års ESC-bidrag. Först ut är den armeniska avdelningen ogae.am

De ger sin 12:a till det nederländska bidraget Arcade med Duncan Laurence som därmed får årets första maxpoäng. Sveriges Too Late For Love med John Lundvik går inte heller lottlös, tilldelas 4 poäng. Sverige är enda nordiska land som plockar poäng så här inledningsvis:

12 Nederländerna
10 Italien
  8 Schweiz
  7 Cypern
  6 Ryssland
  5 Grekland
  4 Sverige
  3 Malta
  2 Frankrike
  1 Belgien

Nederländerna i ledning och Sverige på 7:e plats. Alla andra utom Moldavien ges också poäng i varierande storlek men det räcker inte för att ta sig in bland de tio främsta. I Armenien hamnar Island på 13:e, Norge på 16:e, Danmark på 23:e och Finland på 28:e plats.

Förra året avslutades "OGAE International Poll" den 29 april med israelisk vinst. Rätt så men sedan var de ute på hal is med Frankrike tvåa och Finland trea. I själva tävlingen kom de länderna på 13:e respektive 25:e plats. De verkliga silver- och bronsmedaljörerna Cypern och Österrike röstades fram som 9:a och 14:e.

Läs också:  Fanklubbarnas slutresultat: Israel 1:a - Sverige 11:a

Men fansen hade ju i alla fall rätt om vinnaren, och det får väl sägas vara det viktigaste. Nu får vi se hur nära de kommer i "OGAE International Poll 2019".

Kommentarer