Vilket startnummer väntar Sverige i ESC-semi 2?

Första halvan av startfältet innebärandes ett startnummer mellan 1-9 för det svenska ESC-bidraget. Det har vi vetat sedan lottdragningen i januari. Nu presenteras snart den exakta startordningen.

Det blir i slutet av mars alla bidrags precisa startnummer presenteras, framgår av det provisoriska tidsschema som sajten Esctoday.com tagit del av:

"Late March/2019 - KAN to determine the Semi-final running order."

I denna vändan dras inte lott utan produktionen genom det israeliska tv-bolaget IPBC (KAN) och EBU har satt samman i vilken ordning bidragen ska på scenen i Tel Aviv Convention Centre.

Tre ballader på raken är ingen hit
Precis som i Mellon vill man ha så stor variation på musikstilarna. Tre ballader på raken är ju ingen hit precis. Så om två veckor ungefär tilldelas 17 länders låtar i semi 1 och 18 i semi 2 sina startnummer. John Lundviks Too Late For Love skulle med sin feststämning kunna funka som en öppnare.

Något som också gäller exempelvis schweiziska latino-orientaliska She Got Me eller varför inte Danmarks kvittriga och lätttillgängliga Love Is Forever. Samtliga i startfältets första halva. I andra semifinalen finns det helt klart många bra låtar att välja på som direkt kan fånga tv-publiken och få dem att vilja fortsätta titta.

Var först ut av alla
Förra året i Lissabon kvalade Benjamin Ingrosso i semi 2 och fick startnummer 15 av 18. I Kiev 2017 var Robin Bengtsson först ut av alla, startnummer 1 av 18 i semi 1.

Året dessförinnan på hemmaplan var Sverige redan kvalificerad för finalen. 2015 i Wien sjöng Måns Zelmerlöw till sig slutsegern via startnummer 13 av 17 i semifinal 2.

Första (1-9) eller andra halvan (10-18) av startfältet 2019? Se mer på vår specialsida: ESC

Kommentarer