I dag kommer fem Eurovisionlåtar till

Vi har redan nämnt detta men nu har vi för vissa lite tider att förmedla som inte fanns tidigare i veckan. Det sista stora racet sker under fredagen. Låtar från fem olika länder kommer att presenteras. Allihop internt utsedda av respektive lands tv-bolag, det gäller också artisterna.

Österrike
Under förmiddagen på radiokanalen "Radio Ö3" premiärspelas Limits med sångerskan PAENDA. Att detta var tv-bolaget ORF:s interna val stod klart i slutet av januari.

Irland
Såväl låt som artist avslöjas. Oklart exakt när. Hur ska RTE ha det nu då? Blir det Una Healy, Niall Horan eller någon helt annan?

Polen
Tulia är en kvartett tjejer som blandar traditionell musik med moderna toner. De blev klara för årets ESC i mitten på februari. Deras låt, en del påstår den heter Pali sie, avslöjas av tv-stationen TVP vid 17-tiden i eftermiddag.

Nordmakedonien
Tamara Todevska fick sin Eurovisionplats i januari, och ett par veckor senare berättades att låten heter Proud. Hon var sångerska i det följe som tävlade för Makedonien i ESC i Belgrad 2008. Gick inte till final då. Det är i MKRTV:s nyhetsprogram ikväll årets bidrag presenteras.

Azerbajdzjan
För bara några dagar sedan avslöjade tv-bolaget Ictimai att låten går under arbetsnamnet She Is A Killer. Vem artisten kan vara har varit väldigt hemligt, men Leman, Samira Efendi, Chingiz Mustafayev och Tofig Hayijev är några som har nämnts. Besked under fredagen, ingen precis tidpunkt i nuläget.

Läs också:  Sista rycket - eller näst sista åtminstone ⇨

Kommentarer