Ingen större framgång för Danmarks ESC-låt på hitlistorna

Det har gått över tre veckor sedan Love Is Forever med Leonora vann Dansk Melodi Grand Prix. Någon större succé har låten inte varit på hitlistorna i Danmark. Inte som i Sverige där John Lundvik för andra veckan i följd ligger etta på singellistan.

Just nu ligger DMGP-vinnaren på 30:e plats på topp 40 på Hitlisten.nu. Den tog sig in på listans 16:e plats för en veckan sedan och har alltså redan ramlat ner rätt många placeringar. Fortsätter det så här är åker snart Love Is Forever ur danska topp 40. Topplistan bygger på antalet nedladdningar och streamingar på musiktjänster som iTunes, Spotify, Yousee Musik och andra.

Dock är det inte helt omöjligt att den danska låten får en slags renässans när det närmar sig tävling i Tel Aviv. Det har hänt förr att ESC-bidrag återkommit på listorna.

Leonora deltar i samma Eurovision-semi som John Lundvik och norska KEiiNO. Samma kval för alla skandinaviska nationer, precis som i Lissabon förra året.

För två veckor sedan tog "Spirit In The Sky" hem segern i Norges Melodi Grand Prix. Sedan dess har ESC-bidraget innehaft bronsplatsen på den norska singellistan.

3:e plats ligger Spirit In The Sky med KEiiNO på. Det har den alltså gjort sedan den klev in på singellistan topp 20 på VG-Lista

Slutsatsen man kan dra av detta är att KEiiNO går nästan lika bra på hemmaplan som John Lundvik gör i Sverige, men bara nästan. Däremot har Leonora en bit kvar till de nivåer hennes skandinaviska kolleger befinner sig på.

     Sverigetopplistan: Too Late For Love  -  John Lundvik 
     VG-Lista: Spirit In The Sky  -  KEiiNO 
  330 Hitlisten: Love Is Forever  -  Leonora 

Både det danska och svenska bidraget ska igenom första halvan i semi 2 (startnummer 1 - 9). Det norska i andra halvan av startfältet (10 - 18).

Vi år se om det blir en lika flott uppställning som i förra årets andra ESC-semifinal. Där vann Norge (Alexander Rybak, 266 p) före Sverige (Benjamin Ingrosso, 254 p) på 2:a plats. Danmark kom 5:a (Rasmussen, 204 p). Inget snack om vilka som skulle vidare till finalen 2018!

Kommentarer