ESC: Biljettförsäljningen är igång igen

Sista februari släpptes den allra första omgången av biljetter till arenan Tel Aviv Convention Centre. Men efter bara några dagar stoppades försäljningen tillfälligt efter misstankar om oegentligheter rörande någon slags illegal biljetthantering. På torsdagen kunde dock försäljningen återupptas igen.

I 1½ vecka har försäljningen av biljetter till årets ESC legat nere på grund av misstankar om någon form av felaktigheter. Det där anses nu tills vidare ha klarats upp och hos den officiella återförsäljaren leaan.co.il går det att boka och köpa igen.

Intresset för att se tävlingarna på plats är stort. När biljetterna släpptes 28 februari sålde över 2 000 slut på en kvart.

Läs också:  Nu släpps ESC-biljetterna

Åtta olika shower kan arenapubliken se fram emot, det är både genrep och de avgörande som direktsänds i tv. 4 000 biljetter finns för allmänheten medan ytterligare 3 000 reserverats av EBU.

Efter det mer än veckolånga stoppet kan nu den första försäljningsomgången slutföras. I den andra omgången av release som är planerad till april har det ordnats fram 220 fler biljetter till den tv-sända ESC-finalen lördag kväll 18 maj.

Många fans har reagerat på att årets biljetter är så mycket dyrare än de var i Lissabon i fjol. Nu är kostnadsläget högre i Israel än i Portugal vilket kan förklara en del. Men biljetterna uppges vara dyra även med israeliska mått mätt.

Kommentarer