Finalpubliken: Storseger för John Lundvik

Med dubbelt så många röster gentemot tvåan var det Too Late For Love  med John Lundvik som tog hem genrepspublikens gunst. Ganska väntat med tanke på det favoritskap han innehar. Kanske att vi skulle vilja haft ett större underlag för att vara helt säkra på saken.

405 personer på plats i Friends Arena i Stockholm på fredagskvällen ingick i Melodifestivalklubbens publikundersökning. I minsta laget och betydligt färre än de 962 som deltog i enkäten för ett år sedan när Benjamin Ingrosso pekades ut som vinnare.

Å andra sidan är John Lundviks vinst betydligt större, 34,8 % mot andraplacerade Bisharas 15,8%. Förra året skrevs Benjamins segersiffror i förhållande till tvåan Samir & Viktor till 22,5% mot 15,9%.

Melloklubben ber oss ta hänsyn till att det var många barnfamiljer i publiken och därför många barn som svarade på undersökningen. Resultatet ser ut att också kunna bli det verkliga. Det är i stora drag de i toppen och botten som de flesta förväntar sig. Möjligtvis att Arvingarna går bättre och Wiktoria sämre än många hade räknat med.

Kommentarer