Israels regering lägger 15 miljoner extra på ESC

Fyra av den israeliska regeringens departement har beslutat lägga cirka 15 miljoner kronor på säkerhetsåtgärder i samband med att Eurovision äger rum i Tel Aviv. TV-bolaget IPBC (KAN) och EBU har länge begärt mer pengar och ser nu ut att äntligen få det.

Läs också:  EBU till Israels regering: Släpp loss mer pengar

Men varken EBU eller IPBC är ändå helt nöjda. Överenskommelsen med regeringen bygger nämligen på att IPBC bidrar med egna pengar för att täcka kostnader för olika säkerhetsåtgärder i och utanför arenan. Det ansvaret brukar inte värdlandets arrangerande tv-bolag ha utan det ligger på myndigheterna.

Så vill israelisk tv och EBU ha det i år också men fått nej. De ska ta upp frågan med premiärminister Benjamin Netanyahu de närmaste dagarna, skriver Haaretz.co.il ⇨

Överenskommelsen som den ser ut nu innebär att det totalt kommer 19,1 miljoner kronor (7,5 miljoner israeliska Shekel) extra till säkerhetsförebyggande insatser så länge ESC pågår i Tel Aviv. Av dem står staten för 15,3 och tv-bolaget för 3,8 miljoner. Den del tv tvingas stå för vill alltså EBU och IPBC att regeringen bekostar istället.

Kommentarer