Armenien: Först med artisten - sist med låten

Redan 30 november avslöjade armenisk tv att man utsett Srbuk att tävla i ESC 2019. De var en av de allra första att presentera artist. Men de är en av de sista att offentliggöra den låt som ska till Tel Aviv.

Vad som precis blivit känt är låtens titel, Walking Out  heter den och har världspremiär imorgon söndag 10 mars. Bidraget deltar i ESC-semi 2.

Läs också:  Srbuk tävlar för Armenien

Ytterligare två länder har sina låtpresentationer under morgondagen. Artisterna är nämligen valda sedan tidigare i nationella uttagningar. Låtarna har dock varit föremål för interna affärer och först nu är man redo att berätta vad man kommit fram till.

Det är dels Malta vars sångerska Michele Paces bidrag släpps prick klockan 18:00 på söndagen. Även här väntar kval i andra semifinalen.

Läs också:  Michela Pace till Tel Aviv

Och så dels värdlandet Israel. Låten Home  är Kobi Marimi finalklar med sedan förra månaden. Imorgon är det release för bidraget i sin helhet.

Läs också:  Home heter Israels låt

När dessa tre nationers låtar blivit kända är startfältet på 41 bidrag fullständigt. Deadline för att överräcka en komplett musikvideo till EBU och israeliska tv-bolaget IPBC (KAN) är nu på måndag den 11:e. Senast då ska arrangörerna ha alla fakta från tv-bolagen och dess delegationer om låtar, artister och kompositörer som rör Eurovision Song Contest 2019.

Nästa vecka återstår det två månader till tävlingarna drar igång i Tel Aviv Convention Center, arenan för semifinalerna och finalen.

Kommentarer