NRK tar redan emot låtar till MGP 2020

Så fort Melodi Grand Prix-finalen var över för snart två veckor sedan öppnade tv-bolaget NRK för nästa års uttagning. Det är för att kunna jobba mer offensivt man är så tidigt ute för 2020 års final ska inte hållas tidigare för den sakens skull. Den är oförändrat planerad till mars.

Den som önskar skicka in ett bidrag kan göra det till och med den 17 maj. Alla anmälda låtar måste ha minst en norsk låtskrivare med i teamet. Varje producent/kompositör får sända in max tre låtar.

Tiden för inskick av bidrag blir kortare än tidigare med deadline satt till maj istället för september. Om det säger MGP-chefen Stig Karlsson till nrk.no ⇨

"Kvalitet går före kvantitet. Att vi avslutar perioden redan i maj beror på att vi vill ha mer tid för auditions och kunna jobba mer målininriktat gentemot artister och låtskrivare. Precis som tidigare år ska de utvalda finalisterna presenteras i januari för medverkan i den tv-sända MGP i mars."

Ett fullsatt Oslo Spektrum såg Spirit In The Sky  med KEiiNO vinna årets upplaga av MGP den 2 mars. Självklart hoppas trion nå ESC-finalen, något som avgörs 16 maj då semifinal 2 hålls i Tel Aviv.

Årets Melodi Grand Prix samlade 961 000 norska tv-tittare och runt miljonen brukar se programmet varje år på NRK.

Norge deltog i Eurovision första gången 1960 och kan alltså fira 60-årsjubileum under 2020. Nästa år har det gått 62 år sedan Sverige debuterade i tävlingen.

Kommentarer