Holländsk tv har en plan klar ifall Duncan vinner Eurovision

Oddsen säger att han har störst chans av alla att vinna ESC i maj. Dessutom leder han många omröstningar på nätet. Duncan Laurence är med sin låt Arcade  årets tidiga förhandsfavorit vilket nederländsk tv är väl medveten om.

I en kommentar som rtlnieuws.nl fått heter det bland annat:

"Er is een draibooek woor wat de hoofdlijnen betreft"

Eller översatt i ett längre format:

"Huvudlinjerna beträffande vad som ska hända vid en eventuell vinst är klar. En plan som kan sättas i verket först efter en finalseger. Däri ingår också diskussioner om finansieringen av att arrangera ESC 2020 i Nederländerna."

Kommentaren är ett statement från "Nederlandse Publieke Omroep", förkortat NPO. Den koncern vari all Publik Service-verksamhet inom tv och radio i Nederländerna ingår.

Visst har det holländska bidraget kvaliteter. Det påminner i takt och ton en del om Bulgariens succélåt från ESC 2017 med Kristian Kostov.

Han kom tvåa och var således den som var närmast att utmana portugisen Salvador Sobral om segern.

Fakta:  Nederländerna i ESC 1956 - 2019

En holländsk Eurovision-seger vore på tiden. Senast det hände var i Stockholm för hela 44 år sedan. Det var visserligen redan då deras fjärde vinst men sen dess har de med något undantag inte varit i närheten av förstaplatsen.

Lite kortare tid, 39 år närmare bestämt, har det gått sedan holländarna stod för värdskapet. Utan att ha vunnit året innan arrangerades ESC 1980 i Haag av NOS som tv-koncernen hette vid den tiden.


Kommentarer