Norge: De ingår i införprogrammet "Adresse Tel Aviv"

Stian "Staysman" Thorbjørnsen, Morten Hegseth, Per Sundnes, Ulrikke Brandstorp och Ingeborg Heldal är panelmedlemmarna som ska bedöma alla årets 41 ESC-bidrag. Det görs i norsk tv:s "Adresse Tel Aviv", motsvarigheten till det sedan några år nedlagda "Inför ESC" på SVT.

Även vanligt folk bjuds in till inspelningarna av de fyra avsnitten i NRK:s tv-studio i Oslo. Det går att anmäla sitt intresse till nrk.no om man vill vara med i programmen som bandas och spelas in 26, 27 och 28 mars.

Både panelen och publiken sätter poäng på bidragen som ska vara med i Eurovision. Första delen av "Adresse Tel Aviv" är tänkt att sändas på NRK och dess webbportal nrk.no i april och avslutas med fjärde och sista avsnittet i maj.

I förra årets införprogram som följdaktligen benämndes "Adresse Lisboa" delades förstaplatsen av Österrike och Grekland. Ganska rätt ute om Österrike som kom trea i Lissabon, men det grekiska bidraget gick inte ens till final.

Slutresultat "Adresse Lisboa"

Israel som ju senare gick och vann på riktigt hade norrmännen på 9:e plats. Sveriges Benjamin Ingrosso placerades som 19:e av 42. Det norska bidraget brukar inte betygsättas.

Kommentarer

  1. Avundsjuk på Norge....Jag älskar inför- programmen, de måste komma tillbaka på SVT!!!


    SvaraRadera
  2. Tycker jag och å har sagt det förut till svt. Tebaks med inför esc nu!!!!!!!!!!

    /frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar