Eurovision 2019: Två månader kvar till tävling

"Habima Square" i hjärtat av Tel Aviv blir platsen för invigningen och den utrullade röda mattan söndagen den 12 maj. Då har repetitionerna i arenan pågått i en vecka och första semifinalen är bara två dagar bort.

Tisdag 14 maj inleds själva tävlingsdelen av årets ESC med semi 1. Direktsänt i SVT1, SVTPlay, SR P4 och på YouTube (Eurovision.tv:s sida) mellan klockan 21:00-23:00. Till dess återstår det nu två månader, en väntan som brukar gå fort eftersom det är den tiden på året då ljuset och våren gör efterlängtad entré. Minst lika efterlängtad som Eurovision!

Platsen för galafesten där den officiella invigningen och välkomnandet ska ske har flyttats runt i Tel Aviv innan man nu definitivt bestämt sig. Israeliska tv-bolaget IPBC (KAN) har beslutat sig för "Habima Square". Först var stadens gamla rådhus och därefter Konstmuséet på tal. Men av det blir inget.

Ett kulturcenter
Orkesterplatsen eller "The Orchestra Plaza" är ett annat namn för "Habima Square", på svenska Scentorget.

Det är en öppen plats i centrala Tel Aviv för en rad olika kulturella institutioner. Ett kulturcenter med teater, konserthall, smyckade trädgårdar och samtidigt hemvist för Israels Filarmoniska Orkester.

Även om det tog tid innan IPBC (KAN) bestämde sig för var öppningsceremonin och välkomstfesten skulle hållas så har datumet den 12 maj varit det som gällt hela tiden.

Artisterna som defilerar på röda mattan går att följa live från klockan 18:00 denna söndag. EBU:s officiella ESC-sajt Eurovision.tv sänder via sin sida på YouTube.

Kommentarer