Två svenska Eurovisionvinnare till Tel Aviv

Carola och Loreen uppträder i Tel Aviv i samband med ESC. Några timmar före semifinal 2 startar den 16 maj showar de på den festplats, Eurovision Village, som byggts upp vid hamnpromenaden.

En tredje Eurovisionvinnare gästar också årets värdstad. Det är Anne-Marie David som både vann för Luxemburg 1973 med Tu te reconnaitras och kom trea för Frankrike 1979 med Je suis l'enfant soleil.

Det är Jerusalem Post som rapporterar om saken och de berättar att ena halvan av israeliska Duo Datz, sångerskan Orna Datz, som blev trea i ESC 1991 med Kan kommer att vara konferencier för det hela.

Carola vann Eurovision 1991 i Rom med Fångad av en stormvind, då Sveriges tredje seger. 1983 hade hon kommit trea i München med Främling, och i Aten 2006 blev hon femma med Invincible.

Loreen tog hem första vinsten på 2000-talet. En överlägsen seger i Baku 2012 med Euphoria. Den femte i ordningen för Sveriges del. Hon hade gjort ett försök i Melodifestivalen redan året innan med My Heart Is Refusing Me men inte nått längre än till Andra Chansen.

Resultatet blev det samma vid comebacken 2017, stopp efter Andra Chansen med Statements.

Kommentarer