Melodifestivalens final: Jon Henrik inleder och Arvingarna avslutar

Så fort Andra Chansen var över presenterades Mello-finalens startordning. Den har satts samman av tävlingsproducenterna vid SVT Christer Björkman och Karin Gunnarsson.

"Vi vill ge tittarna ett varierande program där vi blandar stilar, tempo och uttryck."

Orden är Karin Gunnarssons och ska ses som en förklaring på hur man tänkte när alla 12 finalbidragen var helt klara och i vilken ordning de ska uppträda på scenen i Friends Arena nu på lördag.

De enda låtarna framförda på svenska, Norrsken (Goeksegh)  med Jon Henrik Fjällgren får äran att börja medan I Do med Arvingarna avrundar. Om det säger Christer Björkman:

"Vi valde att rama in det på det svenskaste sättet vi kunde. Detta är Sveriges kväll och fest, så vi ville börja med något som slår an ryggmärgsreflexerna och avsluta med en folkfest."

Det konstateras också att det är gott om ballader som nått finalen i år, men att man på det här sättet fått till en så bra spridning av musikstilarna som det bara varit möjligt.

Rösta 3-9 mars!
Med samtliga 12 finallåtar kända vill vi förstås veta hur du vill ha det. Vem är din favorit? Ja, vem vill du ska vinna Melodifestivalen 2019 helt enkelt?

Det blir som det brukar, en knapp veckolång omröstning där du röstar mellan 3-9 mars.

ESCsverige lägger upp omröstningen senare i dag söndag på förstasidan. Den avslutas på finaldagen kommande lördag. Tidigare års resultat har gett en ganska god vink om vilka det kommer att stå mellan i toppen.

För ett år sedan hade ni John Lundviks My Turn som vinnare och Dance You Off med Benjamin Ingrosso på 3:e plats.

Läs från 10 mars 2018:  John Lundvik är kvällens etta ⇨

2017 favoriserades Wiktoria och As I Lay Me Down medan den verklige vinnaren Robin Bengtsson och hans I Can't Go On kom femma i omröstningen.

Läs från 11 mars 2017:  Vinner Wiktoria?

Kommentarer