Äntligen lite schlager

Trion i "Swedish House Wives" repeterar med låten On top of the world i Scandinavium
Målet måste väl vara att göra en "Irland på 90-talet" och ta hem ESC på hemmaplan - eller? En 6:e seger har ESCsweden/sverige i varje fall som utgångspunkt, och då är det inget snack!

Vi ser ett mycket starkare startfält i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg jämfört med den första. Men, det där är planerat. Glöm inte att Sveriges finalplats i ESC redan är avklarad, då har man råd att börja lite avvaktande och försiktigt. Bedömningen av bidragen i Scandinavium görs utifrån vilka vi förstås tycker låter och ser bäst ut, men här inkluderar vi också chanserna till en bra placering eller till och med vinst i Eurovision Song Contest!

"Så mycket lättare" borde vara ett uppslag på en ny tv-serie än den invanda "Så mycket bättre". Varför? Jo, det var ju så mycket lättare att bestämma sig för vem som skulle ta sig vidare från Karlskrona än vad det är i Göteborg. I MF:s andra avdelning är konkurrensen betydligt tuffare. Jämlika låtar av samma höga kvalitet och allt proffsigt utfört, en bättre helhet och show helt enkelt. Skönt är åtminstone att den äktsvenska schlagern återfinns även i 2013 års uttagning av festivalen, något vi saknade förra veckan. Låten ESCsweden/sverige syftar på går heller inte av för hackor, club och schlager i perfekt förening. Vi snackar förstås om de svenska hemmafruarna Pernilla, Jenny och Hanna.

Årets David Lindgren kan inte vara någon annan än Anton Ewald, lika energisk, okänd och nästan samma "moves"?! Konkurrensen må vara hård från de välkända Hoffsten och Wolff, men det är nykomlingen Felicia Olsson som står för känslan och uppriktigheten - om det nu ska vara ett lugnare tempo i år vill säga.

Sedan återfinns då en nonsenslåt som inte går att utesluta. Om det var nära förra året kan det bli fullträff den här gången. Trots att Copacabana med Sean egentligen är sämre än Sean den förste banan är det visuella bättre sammansatt och har större komiskt genomslag. Tänker er själva - ett svenskt ESC-bidrag på hemmaplan med "Eurovisean" som bakgrund vid uppträdandet i Malmö! Om någon ska överraska är det publikfavoriten Rikard Wollf, skört och med inlevelse! (usch, nu fick vi nästan lite 1992-känsla med Björkmans ballad och hur det gick i Malmö då - näst sist)

Vi vill hoppas (och tippar) följande:
Final Begging Anton Ewald
Final On top of the world Swedish House Wives
Andra Chansen Make me no 1 Felicia Olsson
Andra Chansen Copacabanana Sean Banan
5:e plats: En förlorad sommar Rikard Wolff  

Nu till en viktig fråga som vi är intresserade av. Vad tycker du själv? Ta chansen att kommentera! Låtarna finns att höra (1 minut/bidrag) på svt.se


Kommentarer