Gruppen EKO klar för Melodifestivalen

Det blev gruppen EKO med sångerskan Anna Lidman (bilden) som vann "Svensktoppen Nästa" på söndagen. Därmed har vi klart med första tävlande i Melodifestivalen 2014.

De framträdde med låten Yellow, men det är inte säkert att det blir den som de tar med sig till MF. 8 deltog i "Svensktoppen Nästa",  förutom EKO tog sig även Sofia Sandberg-Albihn vidare till superfinalen. EKO består av Anna Lidman och Hannes Lundberg från Skellefteå samt Michael Ottosson från Bengtsfors. Förra årets "Svensktoppen Nästa" vanns av Terese Fredenwall, hon blev den som i Melodifestivalen var närmast att nå Andra Chansen med låten Breaking the silence. Bidraget hamnade på en sammanlagd 17:e plats av de 32 tävlande.

Lyssna: EKO - Yellow

Kommentarer

  1. Gruppen EKO får enligt EBU-regler inte tävla med låten "Yellow" i Melodifestivalen. Eller så här, skulle de tävla med låten i festivalen och vinna så kommer SVT behöva söka dispens från EBU (som Nederländerna fick göra i år) eller välj ut en ny låt/artist & låt till Sveriges tävlande i ESC 2014.

    SvaraRadera
  2. synd, för jag tycker "yellow" är bra. hoppas dom kan komma med en liknande låt i melodifestivalen!!!!

    SvaraRadera
  3. Men varför inte söka dispens!?! Fungerar det för andra bordet det göra det här oxå - en bra låt är alltid en bra låt! Annars är risken att EKO kommer med något sämre. Yellow håller!

    //
    frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar