Norge: Färre bidrag nästa år

Tidningen Verdens Gang kunde i veckan berätta att nästa års norska uttagning kommer innehålla 15 tävlande och att det i stora drag är slutturnerat runt om i landet med deltävlingar.

I år innehöll Melodi Grand Prix 21 bidrag och de tre deltävlingarna hölls i Stjeinkjer, Florö och Larvik. Finalen som alltid i Oslo. 2014 blir det än en gång tre delomgångar men de kommer samtliga hållas på samma ställe, var är ännu inte klart. Från varje delomgång tar sig tre låtar vidare till finalen som äger rum i Oslo Spektrum, några datum för uttagningarna är inte kända än. Senast 15 september ska tv-bolaget NRK ha inskickade bidrag.

Vivi Stenberg som är musikchef för Melodi Grand Prix i Norge, säger till tidningen:

"Min filosofi är att om vi får ner antalet tävlingslåtar så ser vi till att de som kommer genom nålsögat och blir uttagna verkligen har starka kvaliteter. Nu måste vi i ännu högre grad tänka på att varje låt ska kunna vara en vinnarlåt."

Årets segerbidrag I feed you my love med Margaret Berger, tog sig lätt vidare från ESC-semin till finalen i Malmö och hamnade där 4:a. Sverige gav den en 12:a och låten låg i slutet av maj etta på svenska Itunes.

Kommentarer