Måste bestämma sig 22 november

Senast den 22 november måste de europeiska tv-bolagen ha bekräftat sitt deltagande i nästa års ESC. Hoppar de av efter det datumet blir det till att betala straffavgift till EBU.

Det är sajten oikotimes.com som berättar att Greklands medverkan är i farozonen, orsaken är dels de ekonomiska problemen i landet, dels kanalen ERT:s stängning i somras. TV-bolagets ersättare NERIT väntas inte bli aktiv EBU-medlem förrän vid årsskiftet. En förutsättning för att delta i ESC är ju att man är medlem i EBU. Jämför vi med de 39 som var med i Malmö vet vi med säkerhet att varken Cypern eller Kroatien kommer till start i Köpenhamn. I nuläget har 29 länder officiellt bekräftat att de är med i Eurovision 2014, ännu saknas definitivt besked från Italien, Serbien, Slovenien, Rumänien, Moldavien, Azerbajdzjan och Armenien. Men som sagt de har till 22 november på sig!

Nån som återvänder?
Portugal, Turkiet, Bosnien och Slovakien deltog inte i Malmö men väl i Baku året före. Här tror ESCsweden/sverige att det är störst chans att få återse Portugal och Bosnien i Köpenhamn. Vi har nämnt det tidigare, räkna inte med nytt deltagarrekord i ESC nästa år. Det sätter ekonomiska bekymmer bland många av de europeiska tv-bolagen stopp för. 43 är hittills mest antalet tävlande, det uppnåddes såväl i ESC 2008 i Belgrad som i ESC 2011 i Düsseldorf.

Kommentarer