ESC-vinnare och MF-segrare bland de 16 första

De inleder MF 2014 i Malmö
Elena Paparizou och Martin Stenmarck får nu sägas ha två saker gemensamt. De deltog i samma ESC 2005, och 2014 är bägge med i Melodifestivalen. På en presskonferens i Värtahamnen i Stockholm presenterade SVT på tisdagen bidragen i de två första deltävlingarna.

Survivor heter Elenas låt som fått text och musik av bl.a Bobby Ljunggren och Henrik Wikström. Den framför hon i deltävling 1 i Malmö den 1 februari. I samma omgång återfinns även fjolårets MF-tvåa Yohio. Den här gången heter hans bidrag To the end. Noterbart är väl att debutanten Linus Svenning fått sin låt Bröder av Fredrik Kempe. Mahan Moin har vunnit Irans motsvarighet till Melodifestivalen!

Martin Stenmarck vann MF 2005 med Las Vegas, i ESC det året kom han på 19:e plats medan Elena Paparizou vann. I deltävling 2 i Linköping 8 februari är han tillbaka med en svensk låt, När änglarna går hem. I Linköping hittar vi också en veteran i dessa sammanhang, Sanna Nielsen är med igen. Fredrik Kempe är en av männen bakom hennes låt Undo. En rejäl dos av glitter och glamour kan vi nog förvänta oss från Pink Pistols.

Deltävling 1 :: Malmö
1. Survivor Elena Paparizou
2. To the end Yohio
3. Bedroom Alvaro Estrella
4. Casanova Elisa Lindström
5. Songbird Ellen Benediktsson
6. Bygdens son Sylvester Schlegel
7. Aleo Mahan Moin
8. Bröder Linus Svenning

Deltävling 2 :: Linköping
1. Undo Sanna Nielsen
2. När änglarna går hem Martin Stenmarck
3. I am somebody Pink Pistols
4. Glow Manda
5. Efter solsken Panetoz
6. Hallelujah The Refreshments
7. Love trigger J.E.M.
8. Set yourself free Little Great Things

Kommentarer