SVT tvekar om Junior

Varken ja eller nej I nuläget är Sverige inte med men det kan komma att ändras.

Diffusa besked om Sverige ska delta i Junior ESC eller inte.

Förra året hoppade SVT oväntat av Juniortävlingen för att, som det hette, ta ett års paus. Nu är frågan om SVT tänker hoppa på tåget igen och skicka en svensk representant till tävlingen i Malta den 20 november. Svaret är verkligen inte entydigt, en kommunikatör på tv-bolagets tittarservice säger följande.

"I nuläget kommer Sverige inte att delta i årets JESC. Något definitivt beslut är dock inte taget, och eftersom tävlingen är först i november finns det tid för ändring av ståndpunkt. Men som det ser ut nu kommer vi inte att delta i tävlingen."

Svårtolkat, men det lutar ju åt att Sverige inte är med i år heller om nu inte TV4 tar över istället, det har ju hänt förut. Även om själva tävlingen är i november har tv-bolagen bara till sista juni på sig att skicka in sin intresseanmälan till EBU. Något som hittills 9 länder har gjort.

Albanien har redan valt bidrag, de hade sin nationella juniorfinal i veckan och den vanns av Klesta Qehaja med låten Besoj.

Kommentarer

  1. Dock brukar de ju kunna förlänga anmälningstiden allt eftersom. Förra året förlängdes den till oktober. Det känns inte troligt att de kommer nå upp till de 18 länder som förväntas delta före slutet av juni, även om det börjar gå fortare nu när vuxna Eurovision är överstökat!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar