Nästa vecka kanske?

Odessa eller Kiev Ett besked om vilken stad som får ESC 2017 kan komma nästa vecka.

Vid två tillfällen har det förväntade beslutet skjutits på framtiden. Men tiden går och nu krävs snart ett svar, uppger nyhetsbyrån Interfax.


Interfax sägs ha talat med Zurab Alasania som är chef för det ukrainska tv-bolaget NTU. Enligt honom måste ett avgörande beslut tas nästa vecka när han åker till Berlin för ett möte med EBU:s ledning för Eurovision Song Contest.

Huvudstaden Kiev eller Svarta havets största stad Odessa - det är frågan? Nu måste ukrainarna bestämma sig, särskilt med tanke på att det i inte finns en arena som motsvarar de krav EBU numera ställer på det jätteevenemang som ESC är. Sportpalatset i Kiev som huserade tävlingen för 11 år sedan sägs inte längre hålla måttet.

Det som komplicerar det hela är att det går väldigt mycket politik i beslutet om värdstad, premiärministern kan tycka en sak och presidenten en annan. Något vi inte är särskilt vana vid på våra breddgrader, här sköter SVT det ihop med EBU utan inblandning från några politiker - i varje inte fall ledande sådana, med lokala vet man ju aldrig!

Kommentarer

  1. Det blir Kiev :)
    http://www.eurovision.tv/page/news?id=kyiv_to_host_eurovision_2017

    SvaraRadera

Skicka en kommentar