Andra Chansen - resultat

Södermanlands residensstad kan smått börja benämnas Andra Chans-staden. För tredje gången gillt avgörs tävlingens uppsamlingsheat i Nyköping. Förnyade chanser har staden tidigare gett de Mellobidrag som deltog 2007 och 2012.

Andra
Chansen
Lördag 2 mars
20:00-21:30

SVT1
SVTPlay.se

Rosvallahallen
Nyköping
    🔺
Chasing Rivers
Nano   
    🔺
Ashes To Ashes
Anna Bergendahl
      -
Army Of Us
Andreas Johnson (693 105 röster)
      -
Nakna i regnet
Vlad Reiser (713 742 röster)
      -
Who I Am
Rebecka Karlsson (793 704 röster)
      -
Låt skiten brinna
Martin Stenmarck (671 850 röster)
    🔺
Torn
Lisa Ajax
    🔺
I Do
Arvingarna

I stort sett var duellvinnarna de samma som förhandstipsen gav vid handen. Kanske något förvånande att Vlad Reisers 400 000 Youtube-följare inte gav större stöd än vad som blev fallet. Lisa Ajax var tidigare i veckan uträknad men hämtade sig och kom tillbaka.

Ser man på hur många röster de som förlorade sina matcher fick kan vi dra slutsatsen att Rebecka Karlsson var närmast bland de utslagna att nå finalen. Hon blir tilldelad en 13:e plats i Melodifestivalen 2019, Vlad Reiser 14:e, Andreas Johnson 15:e och Martin Stenmarck 16:e plats.

I Andra chansen hamnade som vanligt de som kom på 3:e och 4:e plats i deltävlingarna. De gavs en förnyad chans att nå finalen och fyra tog den.

Duell 1:
Army Of Us
Andreas Johnson
Ashes To Ashes
Anna Bergendahl   
🔺  Finalist
Duell 2:
Nakna i regnet
Vlad Reiser
Chasing Rivers
Nano
🔺  Finalist
Duell 3:
Låt skiten brinna
Martin Stenmarck
Torn
Lisa Ajax
🔺  Finalist
Duell 4:
Who I Am
Rebecka Karlsson
I Do
Arvingarna
🔺  Finalist

Mer om Nyköping
Rosvalla Eventcenter var namnet när de två tidigare Andra Chansen var i stan. Numera heter det formellt Nyköpings Arenor Rosvalla. Totalt åtta hallar under ett tak med bland annat ishallar, tennisbanor och en multihall för mässor och konserter.

Kommentarer