Äntligen MF på Berts hemmaplan

Charlotte och Bert strålande glada efter MF-segern 1999
"Görskôj" tycker väl schlagerkungen Bert Karlsson det är att för första gången få Melodifestivalen på gångavstånd! Skara och Lidköping ligger ju nästgårds på västgötaslätta'.

Skara-Bert är hårt förknippad med festivalen allt sedan han började skicka in bidrag på 70-talet. Ganska ofta har det gått relativt bra, Herreys 1984 och Charlotte Nilsson 15 år senare var minst sagt fullträffar i ESC-sammanhang. Från inspelningsstudion i Skara har genom åren strömmat massor av låtar som blivit mer eller mindre hits. En annan framgångsrik västgöte som får nära till Andra Chansen i Lidköping nästa år är Thomas G:son från Skövde. Mannen bakom MF-vinnare som Carolas Invincible 2006 och Friends Listen to your heartbeat 2001. Sedan får vi förstås inte glömma Loreens Euphoria 2012!

Lidköping och Linköping
I en kommentar till lokalpressen säger Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall att det är jättebra att man fått Melodifestivalen: "Att vi får arrangera samma år som Linköping är hur bra som helst för då ser ju folk att det finns två olika". Lidköping ligger i Västergötland och förväxlas ofta med betydligt större Linköping i Östergötland, som arrangerar deltävling två. ESCsweden/sverige konstaterar i övrigt att MF 2014 kommer hållas två gånger i samma län vilket inte inträffat tidigare, förutom AC i Lidköping även den tredje deltävlingen i Göteborg (bägge i det västsvenska Västra Götalands Län).

Kommentarer