Österrike: Flera städer intresserade

Trots att Conchita Wurst knappt hunnits hälsas välkommen hem av fans och media har kampen om att arrangera ESC 2015 redan dragit igång.

Intressenter saknas inte, huvudstaden Wien erbjuder Wiener Stadthalle med plats för 16 000 och en stor mäshall med ungefär lika stor publikkapacitet. Innsbruck föreslår Olympiahallen, staden har erfarenhet av stora evenemang. Här hölls vinter-OS både 1964 och 1976. Politiker i Klagenfurt vill ha nästa års ESC i Wörthersee stadion, men då behöver ett tak också byggas. Städer som Graz och Linz har också visat intresse.

12, 14, 16 maj 2015
Det österrikiska tv-bolaget ORF välkomnar alla förslag men säger sig behöva ha minst två månader på sig för att bestämma exakt var i landet Eurovision ska avgöras. De preliminära datumen för ESC 2015 är som EBU tidigare har meddelat 12, 14 och 16 maj. När Österrike senast arrangerade ESC 1967 hölls den i en festsal i anslutning till det kejserliga palatset Hofburg i Wien. Den passade för sin tid då publiken bestod av ett fåtal och speciellt inbjudna personer, idag skulle det vara otänkbart med den typen av begränsningar.

Kommentarer