Gissningarnas tid

Den här tiden på året brukar vara spekulationernas julafton i Melodifestival-världen. Vänta er inget undantag i år.

Nu börjar nämligen tabloiderna publicera den ena efter den andra artisten som är så gott som klara för MF. Antagligen efter sedvanligt "off the record" samtal med någon djupt insyltad i urvalsprocessen.

Vi som varit med några år känner igen mönstret. Kolla gärna aftonbladet.se från 21 oktober i fjol, Måns Zelmerlöw och Jon Henrik Fjällgren sågs som klara för schlagern redan då. Med facit i hand var detta helt rätt eftersom bägge inte bara fanns med i startfältet utan också återfanns i själva toppstriden när det väl gällde.

Vad vill då vi säga med detta? Jo, Aftonbladets Nöjesblad och Expressen lär när som helst nämna artister som vi de facto får se i Melodifestivalen 2016. Låt er inte förundras eller överraskas, det är helt enkelt den tid på året då snacket går som bäst i branschen! Oftast har de rätt eftersom det i mitten och slutet av oktober heller inte återstår så lång tid innan SVT avslöjar vad de låtar heter som plockats ut för tävling. Kompositörerna brukar många gånger höra ihop med utförarna - det vill säga artisterna.

Kommentarer