Ganska stark start

Kända namn Den ena var nära att slå ut Sanna Nielsen, den andra slog igenom för 30 år sedan.

Utan att ha hört en enda låt kan ESCsverige slå fast att det blir namnkunniga artister i första deltävlingen av Melodifestivalen.

Två av dem har i varje fall lyckats skaka om tävlingen en aning. Det gäller Anna Book som 1986 visserligen bara kom 4:a men som fick en oerhört stor hit med sin ABC. Hon kom från ingenstans och blev känd över en natt. Samma sak måste sägas gälla Ace Wilder som det gick överraskande bra för så sent som 2014. Med bara 2 poäng förlorade hon mot vinnaren Sanna Nielsen i det årets MF-final, Busy doin' nothin' gick hem hos de flesta.

I år är Anna Book aktuell med Himmel för två och Ace Wilder med Don't Worry i deltävlingen i Göteborg kommande lördag. Andra som deltagit i festivalen tidigare och som är med igen är Samir & Viktor, de fick framgång förra året med Groupie som kom på 8:e plats i finalen i Friends Arena. Den här gången heter låten Bada nakna.

En annan är Pernilla Andersson som tog sig till Andra Chansen i Melodifestivalen 2011. Hennes Desperados stannade dock där och fick till slut en sammanlagd 11:e plats, närmast av alla utslagna att nå en finalplats. Nu på lördag tävlar hon med Mitt guld.

Kommentarer

  1. http://www.eurovision.tv/page/news?id=sir_terry_wogan_dies_aged_77

    SvaraRadera

Skicka en kommentar