Army of Lovers - för MF:s skull

Army of Lovers, Sveriges stora musikexport till Ryssland, övriga östeuropa och Israel, kan vara på väg att återförenas för Melodifestivalens skull. Kvällstidningarna har skrivit om det rätt länge nu, men ju mer vi närmar oss låtpresentationerna, desto större ser chansen eller risken ut att vara.

Happy Hoes med bland andra Camilla Henemark och Dominika Peczynski vill gärna vara med i MF 2013. Samma sak med Gravitonas där vi hittar Alexander Bard. Men SVT, med råg i ryggen efter årets ESC-vinst, ska ha deklarerat att de alla är välkomna att vara med 2013 under förutsättning att de tar med sig Jean Pierre Barda och låter Army Of Lovers återuppstå.

Gruppen slog igenom i slutet av 80- och början av 90-talet och fick hits med låtar som Baby’s got a neutron bomb, Ride the bullit, Cruficied, Obsession, Israelism, La plage de Saint Tropez, Lit de parade och Give me life.

Med tanke på La Camillas exponering i SVT på senare tid, i program som ”Sommarpratarna” och ”Skavlan” är inte detta en omöjlig tanke. Alexander Bard är mer eller mindre ständigt aktuell. Den senare har gjort stor succé i Melodifestivalen genom BWO, men den bokstavskombinationen har tagit paus och Martin Rolinski kör ju numera solo.

Så är det någon gång Kärleksarmén ska tillbaka så är det väl nu eftersom Sverige som värdnation redan har finalplatsen i ESC avklarad - inget traumatiskt kvalande i semifinal här inte! Om, säger om, det händelsevis skulle räcka så långt! Vaddå? Jo, att gruppen vinner MF den 9 mars och får tävla för Sverige...





Kommentarer