Bosnien backar - håller sig borta

Sent på onsdagskvällen kom ett överraskande besked från det bosniska tv-bolaget BHRT. Det blir ingen comeback i Köpenhamn nästa år.

Sedan man misslyckats hitta sponsorer finner tv-kanalen ingen annan utväg än att kasta in handduken och stå över ännu ett år. Kostnaden är alldeles för hög, uppger BHRT i ett pressmeddelande på sin sajt. Inte heller i Malmö ställde Bosnien upp, så nu blir det andra året i rad landet håller sig undan från ESC.

Det är bara några veckor sedan den hårt ekonomiskt belastade bosniska tv-kanalen meddelade att man hade för avsikt att delta i Eurovision 2014. Nu blir det alltså inte så, därmed ser 37 länder ut att komma till start i B&W Hallerne i Köpenhamn. Men antalet kan ändå komma att ändras, EBU har gett tv-bolagen respit till den 10 januari att slutgiltigt bestämma sig utan påföljder. Slovenien är ett annat land som för tillfället tvekar.

Bosnien var med i Eurovision Song Contest senast i Baku 2012 och kom då på 18:e plats i finalen. I final har landet för övrigt varit samtliga år sedan nuvarande system, med kvalificeringsomgångar i en eller två semifinaler, infördes 2004.

Kommentarer