Danska finalister redan avslöjade

Artisterna och låtarna i årets danska final skulle ha hållits hemliga fram till måndag, men uppgifterna har läckt.

Precis som ESCsverige spekulerade i en artikel från redan 3 januari så är Danmarks representant i Junior ESC 2003 en av finalisterna.

Anne Gadegaard heter hon och tävlar med en låt som heter Suitcase. På lördagskvällen fanns låtarna tillgängliga på dailymotion.com, senare var det dock lite si och så med den saken. Antagligen försökte tv-bolaget DR plocka bort dem så fort det bara gick! DR har tidigare aviserat att de tänker göra finallåtarna officiellt lyssningsbara från och med nu på måndag. Dansk Melodi Grand Prix äger rum den 7 februari i Ålborg.

Bland de låtskrivare som fått med bidrag till DMGP finns svenskarna Thomas G:son & Henrik Sethson samt Marcus Ubeda & Bobby Ljunggren, de står bakom Mi amore med Tina & René respektive Hotel A med Cecilie Alexandra.

Thomas G:son och Henrik Sethson har redan vunnit Melodi Grand Prix, med In a moment like this framförd av duon Chanée & N'Evergreen kom de på 4:e plats i ESC i Oslo 2010. Deras nya Mi amore är inte helt olik den fem år gamla vinnarmelodin.

Danmarks 10 finalbidrag
  1. Tina & René – Mi Amore
  2. Anne Gadegaard – Suitcase
  3. Babou – Manjana
  4. Cecilie Alexandra – Hotel A
  5. Anti Social Media – The Way You Are
  6. Julie Bjerre – Tæt På Mine Drømme
  7. Andy Roda – Love Is Love
  8. Sara Sukurani – Love Me Love Me
  9. Marcel & Soulman Group – Når Veje Krydses
10. World Of Girls – Summer Without You

Kommentarer