Junior: SR får lämna över till SVT

Lilla Melodifestivalen läggs ner - Sveriges deltagande i Junior Eurovision Song Contest fortsätter dock, precis som vi nyligen kunde berätta.

Det ser ut som att SVT tar över den svenska uttagningen från radions P4 och att någon slags ny form av uttagning helt tas om hand av SVT Barnkanalen.

Exakt hur detta kommer att se ut finns det ännu inga uppgifter om. "Lilla Melodifestivalen" har varit namnet på Sveriges uttagningen så länge public service ansvarat för evenemanget. När uppdraget låg på TV4 förekom såväl interna val som en final benämnd "Stage Junior". De senaste åren har Lilla MF skötts av SR med direktsänd final från Gröna Lund i Stockholm redan i juni. SVT:s Barnkanal har återutsänt den och flera auditions först långt senare in på höstkanten.

Allt sedan starten av Junior Eurovision 2003 har "Lilla MF" använts som svensk modell för att välja Sveriges bidrag, åtminstone under de år SVT & SR haft hand om tävlingen. 2006, 2007 samt 2009 sändes Junior ESC av TV4 och det var också de som då ansvarade för att ta fram det svenska bidraget.


Kommentarer