ISRAEL VANN - SVERIGE 7:A

Grattis till Israel som vunnit Eurovision Song Contest för fjärde gången. Allt tack vare Toy  med Netta Barzilai. 

Sveriges Benjamin Ingrosso och Dance You Off  kom på 7:e plats.


Låt oss gärna påminna om vår veckogamla artikel78, 98, 18?

Och visst blev det så att Israel vann igen! Landets fjärde triumf är därmed ett faktum. Segeråren skrivs nu 1978, 1979, 1998 och 2018. Att Israel segrade ännu en gång var mycket tv-tittarnas förtjänst.

Efter att jurygrupperna hade avlämnat sina poäng låg Israel trea, med Sverige tvåa och ledande Österrike före sig. Benjamin gjorde alltså överraskande bra ifrån sig hos juryerna.

Folket ville dock annorlunda, de premierade inte i någon större grad det svenska bidraget.

Sjunde plats blev det till slut vilket är helt klart godkänt. Bäst i Norden igen. Danmark kom 9:a, Norge på 15:e plats och Finland näst sist i finalfältet.

Den svenska juryn gav sin tolva till Cypern men SVT:s tittare gav högsta poängen till Danmark. Totalt sett var inte heller jurygrupperna överens med publiken om vem som skulle vinna. Juryerna hade Österrike som etta medan folket föredrog Israel.

Notera gärna värdlandets insats, sist! Lite mer var de värda. Tack för underbar fado och en nyss hjärttransplanterad Salvador Sobral redan tillbaka i högform.

Kommentarer

 1. Godkänd totalplacering ja, men en sån tvärvändning kan inte ses som annat än fiasko! Varje lands jurygrupp består av några få personer som inte är representativt för hela Europa vilket telefonomröstningen är. Det här var en tydlig varning till Sverige att folket satte oss på 22:a plats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. 5 personer är en för liten jury per land.

   Radera
 2. Någon borde göra en jämförelse över om juryn eller tittarnas poäng liknar med oddsen sedan 2009, dvs oddsen ifrån samma dag som eurovision äger rum.
  Tror folket poäng liknar mer oddsen men har inte gjort någon undersökning än.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar