78, 98, 18?

Nej, det är inget telefonnummer. Det är 20-årsintervallerna som Israel vunnit Eurovision. Eller hur blir det med den saken?

Numerologin säger att det är Israels tur igen, de brukar ju ta hem segern i ESC vart tjugonde år. Det började 1978 med A-Ba-Ni-Bi  och Izhar Cohen & The Alpha-Beta, fortsatte 1998 med Dana Internationals Diva  och följs 2018 upp med Toy  framförd av Netta Barzilai - eller?

Går vi efter vad → spelbolagens odds säger och slutresultatet i → Eurovisionfansens stora omröstning är det vad vi har att vänta. Visst är Israel årets storfavorit, men det är trots allt → sällan förhandsfavoriterna vinner. Dessutom och viktigast av allt - ingenting är klart förrän det är klart. Och det är det inte förrän om precis en vecka.

Lite kul vore det ju om den där siffermystiken och tron på olika tals innebörd slår igenom ännu en gång för ett israeliskt bidrag. 78, 98 och 18. Men det spricker på en punkt.

Just det. En eventuell vinst om en vecka skulle inte bli landets tredje utan fjärde viktoria. För det var ju redan året efter den första triumfen som den andra kom, på hemmaplan dessutom.

Hallelujah  med Gali Atari & Milk and Honey vann ESC 1979 i Jerusalem. För att numerologin ska hålla hela vägen får vi nästan bortse från detta faktum. Vilket i sig blir svårt eftersom bidraget är ett av tävlingens mest kända.

Insjungen på svenska av Jan Malmsjö när det begav sig.

Lyssna → YouTube

Kommentarer