Genrep för Benjamin och de andra i semi 2

Efter att ha fått avklarat den första semifinalen koncentrerar vi oss på den andra. Ikväll klockan 21 bestämmer sig jurygrupperna för hur poängen ska fördelas.

Det är det så viktiga jury-genrepet som stundar. Ikväll läggs grunden för hur det kommer att gå imorgon, åtminstone till ganska stor del. Vad tv-tittarna känner för de olika låtarna avgörs ju först under torsdagskvällens tv-sändning.

Samtliga jurygrupper från de 18 deltagande länderna + Tyskland, Frankrike och Italien bestämmer sig efter vad de har hört och sett på onsdagskvällens genrep. I varje lands jury ingår fem personer, den svenska består av Mariette, K-One, Robert Sehlberg, Josefin Glenmark och Arantxa Alvarez.

Läs också → De ingår i den svenska juryn

Tre genrep äger rum. Det första för ackrediterad press var i eftermiddags och det andra inför juryerna ikväll. Det tredje och sista sker imorgon eftermiddag med publik i Altice Arena.

Tekniskt strul
Startnummer 15 har Sveriges Benjamin Ingrosso och Dance You Off. Det har ju minst sagt sett väldigt betryggande ut på de tidigare repetitionerna.

Men på genrepet i eftermiddags strulade det tekniskt. Det var något fel med lysrören och scenpersonalen fick inte ordning på grejerna.

Det ledde till att man hoppade över det svenska bidraget och körde vidare i startordningen. Benjamin fick istället köra sitt nummer sist av alla, och då funkade allt - även lysrören. Tur sådant händer på repetitioner, inget man vill ha när det är live i tv.

Norge och Danmark är som bekant bland de i semi 2 som också genrepar. Inga tekniska intermezzon för dem eller någon annan hittills.

Kommentarer