Mini-Måns tar sikte på ESC 2038

"Welcome to the world you perfect little superhero. Eurovision 2038 - here we come!". Så skriver nyblivna pappan Måns Zelmerlöw på Instagram.

Klockan 12:08 på fredagen föddes hans och Ciara Jansons första barn, en son. Och pappan verkar reda ha stakat ut framtiden för den lille. Medverkan i ESC om 20 år finns med i framtidsplanerna.

I så fall följer han i pappas fotspår. Måns Zelmerlöw är vår senaste Eurovision-vinnare. Segern i Wien 2015 med Heroes var kulmen på en rad tidigare försök att tävla för Sverige.

2007 slog han igenom med Cara Mia, låten slutade på 3:e plats i Mellon. 2009 var han tillbaka med Hope & Glory som kom 4:a.

Såväl före som efter vinsten 2015 har Måns förknippats med tävlingen. 2010 var han en av tre som ledde Melodifestivalen. 2016 delade han på programledarskapet för ESC i Stockholm ihop med Petra Mede.

Tidigare i år var han tillsammans med Mel Giedroyc programvärd för BBC:s brittiska final "Eurovision: You Decide", den ägde rum i Brighton.


Kommentarer

  1. Måns skulle vunnit MF 2009 med 'Hope & Glory' om nuvarande poängsystemet hade funnits då, d.v.s. med procentuellt fördelade tittarröster. Men p.g.a. att detta ännu inte införts då så vann Malena Ernman med 'La voix'

    SvaraRadera
  2. intressant,,,kanske förklarar att det inte gick så bra för La voxi då

    :-)

    /frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar