Finalisternas första dag

Lika övertygande sångmässig insats som när hon vann den brittiska uttagningen. Men det tar ett tag innan SuRie rör sig på scenen. Som tur är hjälper ett slags kvadratiska lysrör i bakgrunden upp en annars rätt så lam föreställning.

Gott om ljusflashar och färger i lila, rosa och blått. Låten Storm  är en av de bättre Storbritannien tävlat med på senare år. Och det är mycket den Annie Lennox-lika SuRies förtjänst.Detta är de sex redan finalklara ländernas första repetition så de videoupptagningar som finns att tillgå ger inte fullständig rättvisa beträffande ljudkvalitet och bild. Värdlandets lågmälda bidrag O Jardim  måste vi förstås ha med. Det lär dock inte bli någon ny portugisisk seger i år.En av "the big five", Italien, tillhörde favoriterna förra året. Även den här gången återfinns en av favoriterna bland "de fem stora", Frankrike. Just nu det land med de fjärde lägsta oddsen till att gå segrande ur ESC 2018. Om det kommer att hålla i sig efter första repet återstår att se.

Mycket svart på scenen övergående i röda toner i bakgrunden. Den runda catwalken används för att skapa publikkontakt.Kommentarer