Repetitioner: Dags för semifinal 2

Det är här inne allt händer. Tid att ta sig in i Altice Arena igen för fortsatt repeterande. Nu börjar det bli högintressant, det är dags för bidragen i den "svenska" semin.

Även om vi får vänta till imorgon för att se Benjamin Ingrosso göra entré, går det ju att kolla in dagsformen hos konkurrenterna. Hälften av de tävlande i semifinal 2 repar för första gången idag.

Det är bidragen med startnummer 1-9 som står i fokus. Sverige går ut som 15:e land av 19. Två grannar är aktuella under tisdagen.

Alexander Rybak inleder vid 11-tiden, och framåt eftermiddagen är det tänkt att Rasmussen ska visa var skåpet ska stå. Självklart är vi mest intresserade av Norge och Danmark.

Men också Australien, Ryssland och Moldavien väcker nyfikenhet. Australiska Jessica Mauboy är ju en av förhandsfavoriterna. Ryska Julia Samojlova är rullstolsburen - hur löser man den typen av naturliga begränsningar rent showtekniskt?

Dagen blir lång för arrangörer och produktionspersonal i Lissabon. Ikväll efter att artisterna övat klart är nämligen tanken att man ska repa finalens öppning med flaggparad och annat.

Kommentarer