Kan bli Skandinavisk fullträff i kväll

Det är inte ofta alla tre länder är i samma kval. Men i år är det så och Sverige, Norge och Danmark tippas vara bland de tio lyckliga.

Sverige har en enastående kvalificeringshistorik. Har gått vidare från alla Eurovisions semifinaler vi deltagit i utom en. Något sämre statistik har Norge och Danmark men bägge var i final förra året.

Semifinal 2 live torsdag mellan klockan 21:00-23:10 på SVT1, → SVTPlay.se, → YouTube och radions P4.

Dance You Off  med Benjamin Ingrosso är Sveriges 58:e bidrag i tävlingen. Ikväll har han startnummer 15 av 18. Vid gårdagskvällens genrep intog Benjamin scenen exakt klockan 22:08. Till skillnad mot tidigare krånglade inte lysrören.

Du som tittar eller lyssnar kan vara med och rösta. Aktuella telefon- och sms-nummer meddelas under sändningens gång. TV-tittare och jurygrupper från alla 18 deltagande länder + Tyskland, Frankrike och Italien röstar.
Tre skandinaver: Benjamin Ingrosso med startnummer 15, Alexander Rybak som är först ut medan Jonas Rasmussen är tävlande nummer 5.

ESC-fansen som sett och hört det mesta i månader klagar på att det svenska bidraget ser likadant ut som i Mellon. Men för det stora flertalet européer är det första gången de ser numret och hör låten. Vi kan inte tänka oss annat än att de kommer gilla bidraget, till sådan grad att en del till och med använder sin mobil och röstar!

Även om de kräsna fansen tycker de sett allt redan tar de flesta för givet att Benjamin går till final - allt annat vore en skräll.

Svårt träffa rätt ton
Några saker som vi gärna skickar med. Under alla repetitioner har ryska Julia Samojlova och Lukas Meijer som sjunger för Polen haft svårt att träffa de rätta tonerna. Jurygenrepet igår var inget undantag. Något som inte ökat deras chanser att nå final.

Den stora överraskningen kan Montenegro komma att stå för. Denna softa balkanballad börjar upplevas som en befrielse efter allt uptempo. Andra har börjat nämna Ungern som nåt fräscht som på sitt sätt sticker ut från mängden.

Startordningen:

  01
Norge
That's How You Write A Song
Alexander Rybak
  02
Rumänien
Goodbye
The Humans
  03
Serbien
Nova Deca
Sanja Ilić & Balkanika
  04
San Marino
Who We Are
Jessika feat. Jenifer Brening
  05
Danmark
Higher Ground
Rasmussen
  06
Ryssland
I Won't Break
Julia Samojlova
  07
Moldavien
My Lucky Day
DoReDos
  08
Nederländerna
Outlaw In 'Em
Waylon
  09
Australien
We Got Love
Jessica Mauboy
  10
Georgien
Sheni Gulistvis
Iriao
  11
Polen
Light Me Up
Gromee feat. Lukas Meijer
  12
Malta
Taboo
Christabelle
  13
Ungern
Viszlát Nyár
AWS
  14
Lettland
Funny Girl
Laura Rizzotto
  15
Sverige
Dance You Off
Benjamin Ingrosso
  16
Montenegro
Inje
Vanja Radovanović
  17
Slovenien
Hvala, Ne!
Lea Sirk
  18
Ukraina
Under The Ladder
Mélovin

Kommentarer