Vi som tagit ut ESC-segern i förskott

Det är press och media i framförallt tre länder som på ett tidigt stadium pekat ut var nästa års Eurovision kan äga rum. Och då är lördagens final inte ens avgjord än.

Gemensamt för de tre är att de visserligen ligger bra till i förhandssnacket, men ingenting är ju klart förrrän allt är klart som det brukar heta. Vi börjar i Frankrike.

Paris borgmästare Anne Hidalgo är på direkt i en intervju för 20minutes.fr;

"Jag kommer lägga ett anbud utan att tveka. Det skulle göra mig jätteglad att få hit ESC-familjen igen för det var ett bra tag sedan den var här senast."

Så har vi Norges kulturminister Trine Skei Grande som i tidningen "Verdens Gang" lovar extra ekonomiskt stöd till NRK 2019 om Alexander Rybak vinner på lördag. Fast läser man mellan raderna är det inte så mycket om utan mest när han vunnit.

Chefen för Cyperns nationella tv-bolag CyBC säger i en kommentar till BBC;

"Vi skulle bli överlyckliga och kapabla att arrangera om ESC kom hit"

Inomhusarenan Spyros Kyprianou Athletic Center i Limassol pekas ut som ett passande ställe att ha tävlingen i.

Så skönt att det är tyst från svenskt håll, så skönt.

Kommentarer

 1. Biter på naglarna...

  SvaraRadera
 2. dom är väl bara desperata,,,,,Sverige hade det nyss i STockholm å Malmö å därför är det tyst och skönt.

  /frederik

  SvaraRadera
 3. Paris borgmästare säger det åtminstone med glimten i ögat. Det har gått hela 41 år sedan Frankrike senast vann och fick arrangera - just i Paris. :-)

  SvaraRadera
 4. Ja varför inte unna någon annan en seger? Sverige prenumererar väl inte på vinster bara för att det har råkat bli 2 de senaste åren..........

  SvaraRadera

Skicka en kommentar