Deras bojkott fortsätter

Slovakien och Turkiet Ingen av dem har för avsikt att återvända till Eurovision.

Ingen comeback - inte heller nästa år. Detta trots att bägge länder gränsar till 2017 års värdland - Ukraina.

Slovakien har direkt landgräns till Ukraina, medan Turkiet delar sjögräns via Svarta Havet. Sajten Esctoday.com ska ha fått bekräftat från de berörda tv-bolagen, RTVS och TRT, att de inte tänker skicka något bidrag till Kiev. Senast de var med var i ESC 2012 i Baku, hela fem år har alltså snart gått.

Skälen är kända sedan tidigare, i Slovakiens fall är det ekonomiska. Turkiet visar fortsatt missnöje med EBU:s regeländring som för några år sedan stärkte juryns makt i samband med omröstningen.


Kommentarer

  1. Slovakiens skäl kan jag köpa men inte Turkiets. Juryn återinfördes -09 i finalen och i hela tävlingen ett år senare. Turkiet kom i topp tio samtliga år (förutom -11) men sen efter Baku så sa de plötsligt, "Nej, vi tänker inte vara med längre därför att vi ogillar denna regeländring (som vi trots allt accepterat i tre år)" Har turkarna så mycket att "förlora" på att ställa upp i ett ESC där juryn bestämmer halva makten? Eller är det något jag missat? Likväl så köper jag inte Turkiets skäl!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det där med Turkiet är konstigt. Men egentligen hade de tänkt att dra sig ur redan 2012, men Azerbajdzjans president vädjade till dem att ställa upp. Vilket de också gjorde.

      Radera

Skicka en kommentar