Cyperns artist i januari

Cypern Artisten som ska tävla för ön i ESC väljs i en tv-sänd uttagning i januari. Låten blir en separat affär.

Det kommer att stå mellan flera olika artister i den tv-sända uttagningen i januari, jury och tv-tittare bestämmer. Det döjer några veckor därefter innan låten presenteras.

Själva låten utses internt utan inblandning av jury och publik. TV-bolaget CyBC har redan offentliggjort kompositörens namn, Alex Papaconstantinou heter han. Svensk-greken med bas i Stockholm har varit involverad i Eurovision flera gånger tidigare. Ni minns säkert de framgångsrika bidragen från Cypern 2012, Azerbajdzjan 2009 och Grekland 2007. De tog sig alla till final och hamnade på 16:e, 3:e och 7:e plats.

Detta betyder att vi får se en cypriotisk låt med svenskt inflytande i ESC för tredje året i rad. Thomas G-son stod bakom årets Gravity och 2016 års Alter Ego. Bägge tog sig till final och kom båda på 21:a plats.

Alex P.
Vilket datum i januari artistvalet kommer att ske har CyBC inte meddelat än. Inte heller när de tänker avslöja låten av Alexander Papaconstantinou.

Han är som låtskrivare och musikproducent mer känd under namnet Alex P och är för övrigt bror till SVT:s mångåriga hallåa och programpresentatör Ritza Papaconstantinou.

Kommentarer