FO&O splittras

Bandet upphör De nådde viss framgång i årets Mello genom att ta sig till final. Men nu försvinner FO&O som grupp, det blir en satsning på solokarriärer istället.

Felix, Oscar & Omar har beslutat sig för att gå skilda vägar. Därmed går FO&O i graven. Bandet bildades 2013 som The Foo och bytte sedan namn till The Foo Conspiracy.

Strax före deras medverkan i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö i år kom ytterligare en namnändring. Efter att den fjärde medlemman valt att lämna gruppen bestämde de sig för att heta FO&O. De deltog i Växjö med låten Gotta Thing About You och tog sig vidare till Andra Chansen i Linköping.

Inför deltävlingen i Växjö, februari 2017
Väl på plats där ställdes de mot De Vet Du, en duell FO&O gick segrande ur med röstsiffrorna 970 831 mot 860 182. Finalen var ett faktum och i Friends Arena var Gotta Thing About You betydligt populärare hos tv-tittarna än hos den internationella juryn.

Hade enbart svenska folket fått bestämma hade det blivit en 7:e plats, men när juryns bedömning inkluderades blev det till slut 11:e plats av 12 i finalens startfält.

De återstående tre medlemmarna ska nu var och en satsa på en karriär som soloartister. Fullständigt resultat topp 28 Melodifestivalen 2017

Kommentarer